لیست اختراعات سارا عباسی
بررسي رفتار سلول هاي بنيادي در محيط آزمايشگاه براي انجام مطالعات بيولوژيكي انجام مي شود. روش هاي مورد استفاده براي بررسي رفتار سلول ها اغلب روش هايي زمان بر، پرهزينه، تهاجمي و دشوار هستند. وجود روشي براي بررسي رفتار سلولهاي بنيادي به ويژه در هنگام تمايز از چالش هاي موجود در حوزه بيولوژيكي مي۔ باشد. امپدانس سلول ها بيانگر خواص فيزيكي و شيميايي مي باشد. با اندازه گيري امپدانس سلول ها و بررسي رفتار آنها طبق مدار الكتريكي معادل ارائه شده براي بيوسنسور، با در نظر گرفتن همبستگي بين المان هاي مدار معادل و سلول مي توان فرايند تمايز سلول را بررسي كرد. بيوسنسور طراحي شده براي اندازه گيري امپدانس سلول ۴۰ جفت الكترود طلا است كه با استفاده از روش ليتوگرافي نوري بر روي بستر كوارتز لايه نشاني شدهاند. محفظهي ساخته شده براي قرار گرفتن بيسنسور در آن و كشت سلول ها از جنس پلكسي گلاس است. تحريكات الكتريكي توسط كارت DAQ به بيوسنسور اعمال شده و امپدانس دو سر آن اندازه گيري مي شود. كارت DAQ توسط برنامه نوشته شده در محيط NI LabVIEW كنترل مي شود. سيگنال تحريكي به صورت سينوسي با فركانس و دامنه ي معين اعمال مي شود. ديتاهاي حاصل از ثبت امپدانس با توجه به مدل مداري در نرم افزار متلب آناليز شده و مقدار المان مداري مشخص مي شود. با بررسي روند تغيير رفتار اين المانها رفتار سلول در طول فرايند تمايز بررسي مي شود.
يكي از روشهاي گرم كردن خانه، محلكار يا هر محيط ديگري استفاده از سيستم گرمايش از كف ميباشد. در اين سيستم، در سطح محيط لولههاي حاوي آب گرم تعبيه ميشود كه تا ارتفاع 2 متر از سطح زمين را گرم ميكند. اين سيستم داراي مزاياي بسياري نسبت به ديگر سيستمها ميباشد؛ مانند سهولت در استفاده. با اين وجود، معايبي نيز خواهد داشت؛ يكي از اين معايب كه ما سعي در رفع آن داريم، عدم كنترل خودكار دما بر اساس تعداد افراد حاضر در محل ميباشد. خانه اي را تصور كنيد كه افراد زيادي در آن حضور دارند. اين افراد، اصولاً بيتوجه به اين كه حضورشان باعث بالا رفتن دماي محيط ميشود، به گرم بودن بيش از اندازه خانه اعتراض ميكنند و يا برعكس، اگر فردي در خانه نباشد و افراد فراموش كرده باشند كه شير كلكتور را بچرخانند، در اين صورت، دما بيدليل بالاست و انرژي هدر خواهد رفت. به همين منظور ما در قسمت ورودي هر محل(قبل و بعد از درب ورودي) دو سنسور PIR نصب ميكنيم تا از اين طريق بتوانيم تعداد افراد حاضر در محل را محاسبه كرده و با توجه به پارامترهايي كه در دماي محيط تأثير دارد، تصميمگيري كنيم و دما را به طور خودكار تنظيم كنيم. به اين صورت در مصرف انرژي صرفهجويي شده و دماي محيط همواره مطبوع خواهد بود.
يكي از ويژگيهاي اصلي سلولهاي بنيادي قابليت تمايز آنها به رده هاي مختلف سلولي است. روشهاي مرسوم جهت بررسي و ارزيابي فرآيند تمايز، روشهاي مبتني بر استخراج RNA و تستهاي آزمايشگاهي مانند PCR و RT-PCR است. باتوجه به اينكه فرآيند تمايز اغلب از چند ساعت تا چند روز طول مي كشد، استفاده از اين روشها بسيار وقت گير و هزينه بر است. در اثر تمايز سلولهاي بنيادي، علاوه بر تغييراتي كه در بيان ژنها رخ مي دهد، مورفولوژي سلولها نيز تحت تأثير قرار گرفته و تغيير مي كند. اين سيستم بر اساس ارزيابي دقيق و كمي پارامترهاي مورفولوژيكي سلولها طراحي شده است. نرم افزاري طراحي شده است كه پس از ثبت تصاوير ميكروسكوپي فاز كنتراست سلولها در طول فرآيند تمايز، بر اساس الگوريتم هاي مبتني بر پردازش تصاوير، پارامترهاي مورفولوژيكي مانند بعد فركتال سلولها، مساحت، نسبت طول به عرض(Aspect Ratio) ، زاويه يا جهت گيري آنها را در هر لحظه ي موردنظر در طول زمان محاسبه كرده و ارائه مي كند. به اين ترتيب مي توان ميزان و روند تغييرات مورفولوژيكي سلولها در طول زمان را مورد تجزيه و تحليل قرار داد و در نتيجه فرآيند تمايز را ارزيابي كرد. همچنين با استفاده از نتايج حاصل از اين فن آوري مي توان زمان بهينه ي انجام روشهاي آزمايشگاهي مانند استخراج RNA ، PCR و يا RT-PCR را تعيين كرده و باعث صرفه جويي زيادي در وقت و هزينه ها شد. \\ كليه ي مراحل اين فن آوري به صورت كاملاً غير تهاجمي بوده و مي تواند به صورت زمان حقيقي(Real Time) و بدون نياز با استفاده از نيروي آموزش ديده و متخصص اطلاعات مورد نظر را در اختيار كاربر قرار دهد.
موارد یافت شده: 3